Laatste nieuws

Door Melanie Ravensbergen

 

Opgelicht door een bedrijf dat zich voordoet als DS Rioolservice?

Datum: Februari 2021

 

advertentie2021.jpg

 

Rioolproblemen komen vaak voor

Datum: Januari 2020

Een verstopping in uw riolering kan op verschillende manieren veroorzaakt worden. De voornaamste oorzaken van problemen in uw riolering hebben te maken met slechte riolering, verzakkingen, wortel ingroei of door de lange afstand voordat de riolering bij de gemeentelijke aansluiting is.

Een probleem in uw riolering, een verstopping, is vaak te herkennen aan borrelende geluiden. De riolering is dan gedeeltelijk dichtgeslibd. De borrelende geluiden gaan vaak samen met stank in uw huis of bedrijf.

Heeft u problemen met uw riolering? Heeft u een verstopping ? Schakel direct DS Rioolservice in. U kunt ons bellen op het nummer 071 – 403 5016 of vul ons contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

DS Rioolservice; de oplossing voor uw problemen met de riolering 

Datum: November 2019

DS Rioolservice helpt u met de problemen van uw riolering.

Dit doen wij 7 dagen per week en 24 uur per dag. DS Rioolservice doet voor u:

 • Het vervangen van de riolering;
 • Afvoer ontstoppen;
 • Het opsporen en verhelpen van stank

Een riool of afvoer ontstoppen is geen prettig werk om zelf te gaan doen. U heeft de kans dat u alleen de verstopping weghaalt, maar niet het achterliggende probleem. Wilt u er zeker van zijn dat de verstopping niet terugkeert? Kies dan voor DS Rioolservice.

Riool ontstoppen of het afvoer ontstoppen kunt u beter overlaten aan de professional: DS Rioolservice. Neem contact op voor de mogelijkheden! Wij staan voor u klaar!

 

Rioolvliegen /motmuggen in huis voorkomen

Datum: April 2019

Rioolvliegen bah, deze onwelkome insecten worden ook motmuggen genoemd. Niemand zit hierop te wachten. Sterker nog, ze doen onfris aan. De insecten zijn tussen de één en vijf millimeter groot. Ze zijn behaard, hebben vleugels en zijn grijs van kleur. Geen beauty’s nee.

Het is niet normaal dat deze in uw woning leven, maar soms kan dit toch gebeuren door bijvoorbeeld een kapotte leiding. Wanneer er drab in de leidingen zitten, vinden zij het lekker om zich daar te nestelen. Wanneer u deze beestjes bij de gootsteen ziet, dan weet u dat er iets niet in orde is. Daar de motmuggen erg klein zijn, kunnen ze overal gemakkelijk komen en eitjes achter laten. Voor u het weet is het één gore vieze rioolvliegen bende. Ze zijn ongezond en onhygiënisch.

Het is niet normaal dat deze in uw woning leven, maar soms kan dit toch gebeuren door bijvoorbeeld een kapotte leiding. Wanneer er drab in de leidingen zitten, vinden zij het lekker om zich daar te nestelen. Wanneer u deze beestjes bij de gootsteen ziet, dan weet u dat er iets niet in orde is. Daar de motmuggen erg klein zijn, kunnen ze overal gemakkelijk komen en eitjes achter laten. Voor u het weet is het één vieze rioolvliegen bende. Ze zijn ongezond en onhygiënisch.

 

Rioollucht opsporen en elimineren

Datum: April 2019

Een rioollucht in huis is allesbehalve …. lekker fris. Eau de riool, nee weg ermee en snel graag! Maar waar de geur vandaan komt, is niet altijd direct te herleiden. Zeker als de lucht bij vlagen verschijnt. Dan is het nog lastiger om te detecteren waar de oorzaak zich bevindt.

Mogelijke boosdoeners van zo’n nare geur kunnen zijn:

 • Verstopping in de afvoer of het riool
 • Lekkage
 • Scheuren in leidingen
 • Boomwortels die de boel hinderen
 • Gebrekkige ontluchting
 • Verzakking van een rioolbuis

En mogelijk zijn er nog veel meer ongemakken waardoor een nare rioollucht kan ontstaan, maar bovengenoemde zijn de meest voorkomende oorzaken van dit euvel.

Een dergelijke lucht in de woning is onfris, onhygiënisch en bovendien ongezond. Zorg daarom 24 uur per dag voor frisse lucht in de woning en schakel een expert in. Middels een inspectie kunnen wij de oorzaak snel herleiden en deze vervolgens verhelpen.

 

Verstandig: preventief onderhoud en reiniging van riolering

Datum:Maart 2019

Bij ons kunt u onder andere terecht voor preventief onderhoud van de riolering. Ideaal, want drama’s en hoge kosten kunnen op deze manier tijdig worden voorkomen. Veel verstoppingen ontstaan door zeepresten, etensresten, aanslag van kalk en andere zaken.

Verstoppingen krijgen door onderhoud geen kans. Logisch, want door de riolering van tijd tot tijd te laten inspecteren en reinigen, zullen er minder gemakkelijk (vuil)ophopingen ontstaan.

Ongeacht de leeftijd kan elk rioolstelsel vervuild raken Regelmatig laten reinigen is niet overdreven, maar logisch en verstandig.

Wilt u de riolering preventief laten checken door ons? Onze medewerkers stellen graag een periodiek rioolreinigingsplan met u op. Heeft u vragen over preventief onderhoud aan uw riolering, putten, kolken of vetafscheiders? Neem dan contact met ons op.

 

Vetput legen & vetput laten repareren

Datum: Februari 2019

Heeft uw bedrijf een vetput nodig? Dan kunnen wij deze plaatsen, legen en onderhouden.

Een vetput of vetafscheider is bij veel ondernemingen verplicht, omdat geloosd en stollend vet in de riolering tot verstoppingen kan leiden. Vetten of oliën zomaar in de riolering lozen, is verboden! Een vetput dient na plaatsing regelmatig te worden geleegd.

Mocht u hier informatie over willen, dan kunnen wij u uiteraard adviseren welke vetput nodig is voor uw bedrijf. Na plaatsing kunnen wij maandelijks langs komen voor het uitvoeren van het onderhoud.

Wist u bovendien dat veel bedrijven mogelijk nog in het bezit zijn van vetputten die voor 2006 zijn geplaatst? Deze voldoen helaas niet meer aan strenge huidige eisen. Neem gerust contact op voor een advies en of inspectie van uw vetafscheider/ vetput.

 

Start het jaar goed met een rioolinspectie

Datum: Januari 2019

Benieuwd hoe het leidingstelsel eraan toe is? Terugkerende rioolverstopping? Een onaangename geur in de keuken of badkamer? Met behulp van rioolservice camera’s brengen wij de conditie van een leidingstelsel zorgvuldig in kaart.

Met de speciale camera’s inspecteren wij de leidingen. Er wordt gekeken of er mogelijk een verstopping zit en waardoor die is ontstaan. Na afloop krijgt u van ons de beelden van de inspectie.

Met de inspectie kunnen wij in kaart brengen hoe afvoerleidingen, septictanks en rioleringen er aan toe zijn. Voordeel: het gebeurt snel en er hoeven geen vloeren, leidingen en rioleringen worden open gebroken.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem gerust contact met ons op. Een rioolinspectie kan een hoop ellende voorkomen en genezen.


Nooit oliebollenvet door het riool spoelen!

Datum: December 2018

oliebollen.jpg2019 staat voor de deur. Heerlijk, een nieuw jaar. Maar voor het zover is, gaan wij 2018 verlaten en velen doen dat gepast met oliebollen en vuurwerk. Gezellig met de familie en vrienden.

Via deze weg willen wij u dan ook een fijne jaarwisseling, sprankelend 2019 met 12 heerlijke maanden, 52 zorgeloze weken en 365 gezonde dagen wensen.

Ook willen wij u nog een tip meegeven om eventuele ellende rond de jaarwisseling te voorkomen. Het vet waarin oliebollen worden gebakken, wordt regelmatig met gemak door de wc gespoeld. Men denkt het is vloeibaar, dus het kan geen kwaad. Maar dat is niet helemaal correct. Doordat wij dit massaal doen, ontstaat er veel vervuiling. Zuiveringsinstallaties hebben daar veel moeite mee met alle gevolgen van dien.

Tip: er zijn tegenwoordig meer dan 2500 punten waar het afvalvet kan worden ingeleverd. Het vloeibaar vet kan met een trechter in bijvoorbeeld een leeg melkpak worden terug geschonken.

Via deze site www.frituurvetrecyclehet.nl kunt u een inzamelpunt bij u in de buurt ontdekken. Fijne jaarwisseling en geniet van de oliebollen!


Rioolratten voorkomen

Datum: November 2018

Het klinkt als een nachtmerrie, maar het komt serieus voor. Ratten die via het toilet uw woning binnen dringen. wij lezen het steeds vaker bij mensen op Facebook die zich rot geschrokken zijn, omdat ze dit meegemaakt hebben.

U kunt dit voor een groot gedeelte voorkomen door schade aan het riool gelijk direct te laten verhelpen. Geef ratten geen kans! Controleer alle aansluitingen binnen en buiten de woning. Bent u ergens niet zeker over, schakel ons in, dan controleren wij de woning grondig.

Aansluitpunten zijn aanwezig bij: het aanrecht, de vaatwasmachine, de douche, het toilet, de wasmachine en buiten voor- en achter de woning kunnen putjes zitten waarop het riool aansluit. Kortom: het laten controleren van de riolering en het leidingwerk kan een hoop ellende voorkomen.


De herfst vergroot de kans op rioleringsproblemen

Datum: Oktober 2018

herfstblad.jpgDe kachel mag weer wat hoger, wij trekken dikkere truien aan het straatbeeld kleurt prachtig door de herfst. De dagen worden korter en alles oogt prachtig, dankzij de herfstkleuren. Dat bomen en struiken bladeren loslaten, is alleen iets minder prettig aan dit fijne seizoen.

Dakgoten, putten en riolen kunnen verstopt raken door de enorme hoeveelheid bladeren die rondzwerven. Hierdoor kunnen verstoppingen en wateroverlast ontstaan.

Ons advies: hou de boel goed bij! Veeg regelmatig en laat een bladrooster in de dakgoten plaatsen. Ook voor platte daken bestaan er bladvangers en regenpijpen kunnen worden uitgerust met een speciaal bladrooster. Uiteraard kunnen wij u hierbij van dienst zijn.

Het preventief bladvrij houden van dakgoot en regenpijpen kan een hoop ellende voorkomen!

Natuurlijk vertellen wij u graag meer over de perspectieven voor uw woning of bedrijfspand.


Ontstoppen, 24/7

Datum: September 2018

Een verstopping in huis of in het bedrijfspand zorgt voor een hoop ongemakken. Het is daarom raadzaam niet zelf te gaan rommelen, maar zo snel als mogelijk een expert in te schakelen. Ergere schade wordt zo voorkomen en het probleem (klein of groot) wordt dan snel en vakkundig opgelost.

Bij ons kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week rekenen op onze ervaren rioolexperts. wij werken met modern apparatuur, zijn op de hoogte van diverse en ook de laatste technieken. Per situatie bekijken wij aandachtig wat er dient te gebeuren, opdat er geen (verdere) schade aan de riolering zal ontstaan. Veel verstoppingen kunnen bovendien vrij snel worden verholpen. Soms al binnen één uur.

Verstoppingen die wij kunnen verhelpen, zijn:

Afvoerleidingen, binnen- en buitenriolering, gootsteen en keukenafvoer, wasmachine, vaatwasser, toilet, badkamer, binnen- en buitenriolering.


Niet alles mag in het riool!

Datum: Augustus 2018

Een schoon en goed werkend riool lijkt vanzelfsprekend. Maar, een verstopping zit in een klein hoekje wanneer wij zomaar alles door de gootsteen spoelen. Wanneer het kwaad al is geschied, kunt u uiteraard een beroep op ons doen. Maar wat voorkomen kan worden, hoeft niet genezen te worden. Daarom de volgende tips:

 • Toiletpapier, afwaswater, urine, ontlasting mogen doorgespoeld worden.
 • Water van de wasmachine en de droger mag doorgespoeld worden.
 • Babydoekjes en vochtig toiletpapier kunnen verstoppingen veroorzaken, in de afvalemmer dus! Maandverband en tampons mogen ook niet doorgespoeld worden.
 • Bakvet, frituurvet mag niet worden doorgespoeld.
 • Etensresten moeten netjes verwijderd worden, voordat er afgewassen wordt.
 • (Restjes) medicijnen brengt u naar de apotheek.
 • Kattenbakkorrels eveneens in de afvalemmer deponeren.
 • Ook geen verf wegspoelen, nimmer!

Kortom: denk bij alles na of het risico’s voor het riool mee kan brengen wanneer u het zomaar doorspoelt. Door met het hele gezin zorgvuldig om te gaan met afval, kunnen een hoop problemen worden voorkomen en blijft het riool zijn werk doen.


Rioolvliegjes bestrijden

Datum: Juli 2018

rioolvliegje.jpgBijna alles aan de zomer is heerlijk. wij worden omringt door warme zonnestralen, vieren vakantie, voelen ons opgewekt en genieten van langere dagen.

Wie echter ook regelmatig opduiken in de zomer zijn rioolvliegjes. En van hen worden wij allesbehalve vrolijk! Wanneer er rioolvliegjes (motmuggen) in uw keuken en huis vliegen dan wordt dat als vies en onfris ervaren. En terecht, want deze beestjes zijn ook hartstikke onhygiënisch. Oorzaak van deze onwelkome huisdieren zijn vaak verstoppingen of andere zaken in en om het riool.

Uiteraard kunnen wij u daarvan af helpen. Wij kunnen uw riolering professioneel reinigen en ervoor zorgen dat het ongedierte verdwijnt. De ontwikkeling van rioolvliegjes wordt gestopt wanneer de voedingsbodem en de eitjes zijn verwijderd.

Last van rioolvliegjes en u wilt ervan af? Neem contact met ons op, dan lossen wij het binnen no time op.


Wees altijd goed voorbereid op noodweer

Datum: Juni 2018

In ons land komt regelmatig noodweer voor. Heftige regenpartijen zorgen voor veel wateroverlast. Noodweer kan de nodige schade aan de woning veroorzaken. Soms valt er zoveel regenwater dat het via bepaalde locaties de woning binnenkomt. Het binnenriool kan als gevolg van noodweer ontzettend gaan stinken.

Wanneer noodweer extreem heftig is, kan het voorkomen dat het regenwater niet snel genoeg afgevoerd kan worden. Het hoofdriool raakt dan overbelast. Water staat erom bekend een eigen weg te zoeken om weg te kunnen vloeien. Met pech kan dit via een keukenafvoer of toilet gebeuren. De woning kan dan onderlopen… met alle nadelige gevolgen van dien. Rioolroosters dienen daarom altijd schoon te worden gehouden.

Ons advies: laat ontlastputten of bladafscheiders installeren. Wij weten exact waar deze gemonteerd dienen te worden opdat uw woning gespaard blijft! Er zijn sowieso genoeg mogelijkheden die uw woning tegen hevig noodweer kunnen beschermen. Benieuwd? Uiteraard vertellen wij u graag welke opties er voor uw situatie zijn.


Dag rioollucht, welkom frisse lucht

Datum: Mei 2018

Van een rioollucht in huis wordt niemand blij! Weet u waar het vandaan komt? Beter gaat u niet zelf aan de slag, want er kan dan eventueel ergere schaden ontstaan. Ons advies luidt altijd: bel ons direct voor een afspraak, want onze rioolspecialisten weten precies hoe ze dit euvel binnen no time kunnen verhelpen.

Een rioollucht kan het gevolg van verschillende oorzaken zijn, zoals:

 • Kapotte rioolleidingen, denk aan scheuren, of het breken of verzakken ervan.
 • Een verstopte riool of afvoer.
 • Lekkage in de riolering.
 • Boomwortels die de rioolleidingen dwarsbomen.
 • Vochtproblemen in de kelder of kruipruimte van de woning.

Daar deze zaken niet altijd makkelijk zelf uit te vinden zijn, kunt u het beste een professioneel rioolservicebedrijf inschakelen bij een nare rioollucht.

Wij werken onder andere met rookdetectie en camera inspectie. Elk probleem kunnen wij daardoor niet alleen snel ontdekken, maar ook oplossen. Bel gerust voor meer informatie.


Een verstopping wel of niet zelf verhelpen? Beter van niet!

Datum: April 2018

Hoe schoon u ook het bent, het kan werkelijk de beste overkomen: een verstopte riolering. Rioleringen in, maar ook rioleringen rondom uw woning of bedrijfspand kunnen verstopt raken.

Natuurlijk kunt u kijken of u dit zelf kunt verhelpen met een rioolontstopper of een ontstoppingsveer, maar dat wordt alleen aangeraden wanneer u enig verstand van zaken hebt. U zult niet de eerste zijn die een verstopping meer kwaad dan goed doet…

Ons advies is: preventief onderhoud. Laat om de zoveel tijd het riool inspecteren/reinigen.

En is het kwaad eenmaal geschiedt, bel ons gerust, wij zijn er zeven dagen per week voor u om u uit de penarie te helpen. Een belletje en een paar uurtjes later is alles weer piekfijn in orde.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontstoppen en reinigen van riool, afvoer, doucheputje, (af)wasmachine, regenpijp, leidingen en putten.


Verstandig: preventief onderhoud en reiniging van riolering

Datum:Maart 2018

Bij ons kunt u onder andere terecht voor preventief onderhoud van de riolering. Ideaal, want drama’s en hoge kosten kunnen op deze manier tijdig worden voorkomen. Veel verstoppingen ontstaan door zeepresten, etensresten, aanslag van kalk en andere zaken.

Verstoppingen krijgen door onderhoud geen kans. Logisch, want door de riolering van tijd tot tijd te laten inspecteren en reinigen, zullen er minder gemakkelijk (vuil)ophopingen ontstaan.

Ongeacht de leeftijd kan elk rioolstelsel vervuild raken Regelmatig laten reinigen is niet overdreven, maar logisch en verstandig.

Wilt u de riolering preventief laten checken door ons? Onze medewerkers stellen graag een periodiek rioolreinigingsplan met u op. Heeft u vragen over preventief onderhoud aan uw riolering, putten, kolken of vetafscheiders? Neem dan contact met ons op.


Vetput legen & vetput laten repareren

Datum: Februari 2018

Heeft uw bedrijf een vetput nodig? Dan kunnen wij deze plaatsen, legen en onderhouden.

Een vetput of vetafscheider is bij veel ondernemingen verplicht, omdat geloosd en stollend vet in de riolering tot verstoppingen kan leiden. Vetten of oliën zomaar in de riolering lozen, is verboden! Een vetput dient na plaatsing regelmatig te worden geleegd.

Mocht u hier informatie over willen, dan kunnen wij u uiteraard adviseren welke vetput nodig is voor uw bedrijf. Na plaatsing kunnen wij maandelijks langs komen voor het uitvoeren van het onderhoud.

Wist u bovendien dat veel bedrijven mogelijk nog in het bezit zijn van vetputten die voor 2006 zijn geplaatst? Deze voldoen helaas niet meer aan strenge huidige eisen. Neem gerust contact op voor een advies en of inspectie van uw vetafscheider/ vetput.


Start het jaar goed met een rioolinspectie

Datum: Januari 2018

Benieuwd hoe het leidingstelsel eraan toe is? Terugkerende rioolverstopping? Een onaangename geur in de keuken of badkamer? Met behulp van rioolservice camera’s brengen wij de conditie van een leidingstelsel zorgvuldig in kaart.

Met de speciale camera’s inspecteren wij de leidingen. Er wordt gekeken of er mogelijk een verstopping zit en waardoor die is ontstaan. Na afloop krijgt u van ons de beelden van de inspectie.

Met de inspectie kunnen wij in kaart brengen hoe afvoerleidingen, septictanks en rioleringen er aan toe zijn. Voordeel: het gebeurt snel en er hoeven geen vloeren, leidingen en rioleringen worden open gebroken.

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Neem gerust contact met ons op. Een rioolinspectie kan een hoop ellende voorkomen en genezen.


Zorgeloos van de feestdagen genieten

Datum: December 2017

Een verstopping thuis of in het bedrijf komt nooit nimmer uit. wij doen er dan ook alles aan om dit ten alle tijden te voorkomen. Echter… soms zit een ongeluk in een klein hoekje en dat geldt ook voor nare verstoppingen.

Het kan zomaar gebeuren dat u net aan het genieten bent van de feestdagen en dan wordt opgeschrikt door een verstopping. Drama. Paniek. Maar stay calm en bel ons. Wij zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar om dit soort ongewenste euvels vakkundig en snel te verhelpen.

Door bewust te leven en ook tijdens de feestdagen goed op te letten welk vuil door de afvoer mag en wat in de afvalemmer thuishoort, kan een hoop gedoe worden voorkomen.

Voorkomen is uiteraard nog altijd beter dan genezen.

Daarom de volgende simpele, doch nuttige tips:

 • Vochtig toiletpapier, snoetenpoetsers en babydoekjes moeten in de afvalemmer
 • Spoel geen vet door de gootsteen, ook geen dikke zuivelproducten.
 • Leeg wasbakken en doucheputjes regelmatig.
 • Houd daken en dakgoten schoon.

Fijne feestdagen!


Bladeren kunnen verstopping veroorzaken

Datum: November 2017

Herfst. Heerlijk. Afgezien van alle ronddwarrelende bladeren dan, want een ophoping van bladeren, mos en takjes die vanuit het dak in uw riool belanden, kunnen een verstopt riool veroorzaken.

Wanneer er in uw buurt grote bomen staan belandt er 24/7 vuil in het dakgoot en riool. Gelukkig kan dit worden voorkomen. Zo kunt u gebruik maken van een blad en takjes afscheider in de regenpijp.

Velen maken gebruik van raster of kippengaas in de dakgoot. Deze oplossing kan echter geen verstoppingen voorkomen. Het is beter om een bladafscheider in de regenpijp te laten plaatsen. Deze kan op elke gewenste hoogte in de regenpijp worden ingebouwd. Dankzij dit instrument kan er geen vuil in uw riool terecht komen.

Voordelen

 • Geen last meer van een overstromende dakgoot
 • Geen verstopte regenpijpen
 • Rioolontstoppingen en wateroverlast worden perfect voorkomen

Wij vertellen u er graag meer over!

www.dsrioolservice.nl


Verstoppingen in badkamer verhelpen

Datum: Oktober 2017

Niets zo irritant als een wasbak of doucheputje die overloopt. De boel is verstopt, he balen! Verstoppingen in en om de badkamer ontstaan in de schoonste huishoudens, door verschillende oorzaken, zoals:

 • Een kluw haren in de afvoer
 • Tandpasta, gel en zeepresten blijven achter
 • Attributen zoals speldjes, dopjes van tandpasta of andere zaken belanden per ongeluk in de afvoer

Om ellende te voorkomen raden wij u aan regelmatig de boel schoon te maken en te controleren of er geen haren of andere zaken achterblijven. Zo kunt u de kans op verstoppingen verkleinen!

Wanneer het kwaad eenmaal is geschied, kunt u proberen dit op te lossen door gebruik te maken van een rubberen ontstopper of door te spoelen met een oplossing van heet water met schoonmaakazijn en zuivere soda.

Wanneer dat niet helpt, kunt u ons altijd bellen. Wij lossen de meest hardnekkige verstoppingen binnen no time op.


Riolering repareren of vernieuwen

Datum: September 2017

Normaal gaat een gemiddelde riolering tussen de twintig en veertig jaar mee. Het kan echter overal gebeuren, zowel in nieuwe als in oude woningen, dat een riool na verloop van tijd plotseling defect raakt.

Er kunnen door allerlei redenen breuken of scheuren in de riolering ontstaan. Een ander veel voorkomend probleem kan wateroverlast zijn als gevolg van een verzakking van de bodem. Ophopingen van vuil kunnen eveneens voor vervelende toestanden zorgen.

Wij kunnen allerlei soorten vraagstukken verhelpen dankzij geavanceerd camera-apparatuur. Na inspectie bekijken wij de beelden met u en kunnen wij beoordelen wat de status van het riool is. Daarna zullen wij in overleg overgaan tot het (deels) vervangen van de rioolbuizen of wordt er indien mogelijk, een reparatie uitgevoerd.

Uiteraard ontvangt u voordat wij tot de probleemoplossing over gaan een offerte op maat van ons. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.


Zo houden wij het riool schoon

Datum: Augustus 2017

Wanneer het riool goed werkt, is iedereen happy. Toch zijn verstoppingen niet altijd tegen te houden. Gelukkig kunnen rioolspecialisten zoals wij dergelijke problemen binnen een mum van tijd oplossen. Het kan overigens geen kwaad om stil te staan bij wat er wel en niet door het riool mag. Het is daarom verstandig om elk gezinslid hiervan op de hoogte te stellen. Jong geleerd, is oud gedaan. Dus vertel het uw kinderen ook.

Was- , afwaswater, urine, ontlasting en normaal toilet papier mogen doorgespoeld worden. Dat levert geen problemen op. Vochtig toiletpapier (dus ook babydoekjes) daarentegen kan verstoppingen veroorzaken. Werp vochtig papier daarom in een afvalemmer.

Frituurvet, bakvet, etensresten, medicijnen, verfresten, chemicaliën, luiers, kattenbakkorrels en maandverband mogen absoluut niet doorgespoeld worden. Deze producten kunnen allemaal voor verstoppingen zorgen!

Wanneer u van een barbecue genoten heeft, is het de bedoeling dat het rooster niet in de wasbak schoon gemaakt wordt. Eveneens om verstoppingen te voorkomen. U kunt het rooster beter vooraf schoon maken met bijvoorbeeld een vochtig wegwerpdoekje op een andere plek. Bijvoorbeeld buiten boven de kliko.

In principe is het heel makkelijk. Denk bij alles na of het gevaar voor het riool op kan leveren. Door met zijn allen bewust met afval om te gaan, kunnen problemen worden voorkomen.


Motmuggen bestrijden

Datum: Juli 2017

Heeft u last van zwarte vliegjes in de badkamer of keuken? Dat zijn motmuggen. Ze worden ook rioolvliegjes of aalpotmugjes genoemd. Ze zien er uit als vliegen en lijken soms meer te springen dan te vliegen. Wanneer wij een dergelijk diertje onder een vergrootglas bekijken, zien wij een klein insect met sterk behaarde vleugels en deze is tussen de anderhalf en zes millimeter groot.

De aanwezigheid van deze niet gewenste huisdieren duidt in de meeste gevallen op een defect in het rioolsysteem. De larven van dit insectensoort ontwikkelen zich namelijk in rioolslib. Ze houden van algen, bacteriën en schimmels en vliegen vanuit uw toilet of wasbak de badkamer of keuken in. De vliegjes kunnen zich bovendien ontzettend snel voortplanten.

Wanneer u last heeft van deze huisgenoten kunnen wij dit voor u oplossen. Met onze hightech rioolcamera’s zien wij direct waar het defect (scheur of lek) in het riool zich bevindt. Wanneer wij de oorzaak hebben gevonden, bespreken wij hoe wij het probleem gaan oplossen. Vervolgens bent u heel spoedig van deze nare plaag verlost.


Nare geuren in huis?

Datum: Juni 2017

Thuis komen willen wij als comfortabel ervaren. Binnen komen in een woning waar het onfris ruikt of waar het op bepaalde plaatsen stinkt, is echt verschrikkelijk.

Wanneer er problemen met het riool zijn, is stank gemakkelijk te herleiden. Wanneer niets op een verstopping wijst, maar er af en toe wel een nare geur wordt opgemerkt, kan het opsporen van de oorzaak een stuk lastiger zijn.

Wij zijn gespecialiseerd in het opsporen van oorzaken die stankoverlast creëren. wij beschikken bovendien over ultramodern apparatuur om tot de noodzakelijke reiniging over te gaan. Schoonboren, schoonfrezen, ontluchten, leegzuigen en reinigen onder hoge waterdruk zijn allemaal voorbeelden van methoden, waarmee het stankprobleem definitief kan worden geëlimineerd in toilet, badkamer, keuken of andere plek in de woning.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.


10 redenen waarom u op ons kunt vertrouwen

Datum: Mei 2017

 • Ons team bestaat uit gekwalificeerde professionals
 • Wij hebben al ruim 20 jaar ervaring met alle soorten afvoeren en riolering
 • Wij werken snel en netjes. Vooraf bespreken wij hoe wij te werk gaan
 • Onze compleet ingerichte servicewagens bevinden zich al het noodzakelijk materiaal om uw verstoppingsprobleem direct op te lossen.
 • U kunt ons eveneens inschakelen voor het uit laten voeren van een rioolonderzoek. Met een vernuftig camerasysteem kunnen wij diep in het riool kijken. Dat is erg handig om op een proactieve manier problemen met het afvoer te voorkomen.
 • Wij staan 365 dagen per jaar, 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u klaar
 • Voor werkzaamheden aan het riool kunt u een vrijblijvende prijsopgave aanvragen
 • Is uw riolering in goede staat maar hebt u erg veel last van stank? Dan kunnen wij deze oorzaak snel achterhalen en verhelpen!
 • Garantie op werkzaamheden
 • Hoge klanttevredenheid

Wij staan altijd voor u klaar

Datum: April 2017

wij beseffen pas hoe belangrijk het riool is wanneer er een serieus probleem ontstaat. Alles koek en ei, totdat bijvoorbeeld de toiletpot plotseling overloopt. Grote kans dat u te maken heeft met een heftige verstopping in het riool.

Het is voor u goed om te weten bij wie u terecht kunt wanneer u plotseling met een dergelijk probleem te maken heeft. Onze service gaat zeven dagen per week, 24 uur per dag door, omdat wij weten dat “verstoppingen” zich niet aan kantoortijden houden.

Rioolbuizen kunnen door verschillende oorzaken verstopt raken. Bijvoorbeeld als gevolg van het wegspoelen van grote hoeveelheden toiletpapier, maandverband of vochtige doekjes. Dit kan het riool niet aan met als gevolg een blokkade. Door correct met het riool om te gaan, kunnen veel problemen gelukkig worden voorkomen.

Heeft u onverhoopt toch te maken met een verstopping in uw woning of bedrijfspand? Schroom niet om contact met ons op te nemen, wij lossen het graag voor u op!


Wasmachine verstopt?

Datum: Maart 2017

Kleine wasjes, grote wasjes. Doe ze in je wasmachine. Laat maar lekker draaien, steeds meer in die wasmachine.

Een heerlijk liedje en het draaien van de was is voor velen een dagelijkse bezigheid. Allemaal prima totdat de wasmachine het begeeft…

Wanneer de wasmachine een foutmelding geeft of geen water meer wegpompt, is de kans groot dat de afvoer van de wasmachine verstopt is.

Een vervelende zaak. Echter komt dit probleem regelmatig voor. Wasmachines worden bijna net zo vaak als de fiets gebruikt. Verstoppingen zijn soms het gevolg van resten vloeibaar wasmiddel. Daarbij zou de combinatie van dergelijke producten en wassen op lage temparturen slecht voor de wasmachine en de wasmachine afvoer zijn.

Een verstopte wasmachine komt altijd ongelegen. Bij ons kunt u 24/7 terecht voor het oplossen van een dergelijk probleem. Onze vakkundige monteurs hebben de kennis en het apparatuur om de oorzaak van een verstopte wasmachine te vinden en te verhelpen.


Gebruik liever geen chemische ontstoppingsmiddelen

Datum: Februari 2017

Het overkomt ons allemaal wel eens. Je poetst je tanden en het water loopt niet zo soepel weg, je bent aan het afwassen en het water borrelt op in de gootsteen of je staat onder de douche en je ziet dat het water niet wegstroomt. Drama, de boel is verstopt!

In winkels en bouwmarkten worden diverse chemische ontstoppingsmiddelen aangeboden om deze issues zelf te verhelpen. De ervaring leert echter dat het niet zo verstandig is dit te doen.

Onze monteurs komen regelmatig bij mensen thuis die met deze chemische middelen in de weer zijn geweest en daarna te kampen hebben met vervelende schade, omdat de leidingen aangetast zijn.

Buiten het feit om dat deze chemische middelen zeer agressief zijn, zijn ze ook niet goed voor de gezondheid. Bij het gebruik ervan komen schadelijke gassen vrij, deze worden ingeademd en kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken. Wanneer ze verkeerd worden gebruikt, kunnen er eventueel bij contact met de huid ook brandwonden ontstaan. De ontstoppingsmiddelen zijn in veel gevallen bovendien slecht voor het milieu.

Onze tip: een beginnende verstopping kan soms met een Soda-oplossing worden verholpen. Wanneer dit niet werkt, zijn wij er om u te helpen.


Afvoer verstopt?

Datum: Januari 2017

Een verstopte afvoer komt bij de schoonste huishoudens voor. Het kan in de keuken, de douche, het toilet, maar ook buitenshuis voorkomen. Regenpijpen kunnen eveneens verstopt raken. Hoe de verstoppingen ontstaan en wat er aan te doen is, leest u hier.

Wanneer de afvoer in de keuken niet goed meer werkt, kan dat het gevolg zijn van opgehoopte etensresten. Het is enorm belangrijk om op te passen wat er zoal door de gootsteen verdwijnt. Voor volwassenen is dit oud nieuws, maar het kan geen kwaad om het kinderen hierop te attenderen. Wanneer de afvoer in de douche verstopt is geraakt, kan dat enorm vervelend zijn. Het water loopt niet meer weg en met pech overstroomt de boel. Vreselijk! Oorzaken van verstopping van het doucheputje zijn veelal vuil wat van het lichaam komt en haren. Het wordt afgeraden om een dergelijk mankement zelf te willen repareren. Verstoppingen in de douche kunnen namelijk zeer hardnekkig zijn.

Bij een verstopte regenpijp is de natuur vaak de oorzaak. Denk aan vuil van buiten, bladeren en takken.

wij adviseren om het oplossen van verstoppingen aan de expert over te laten. Een verstopping in de keuken kan mogelijk door u zelf worden gefikst met behulp van een plopper. Agressieve ontstoppingsmiddelen worden ten strengste afgeraden. Deze zijn slecht voor het milieu en kunnen schade veroorzaken.

Onze specialisten beschikken uiterst modern apparatuur en de know how om alle denkbare huis-tuin-en-keuken verstoppingen efficiënt op te lossen.


Voorkom ellende tijdens de feestdagen

Datum: December 2016

Wanneer u tijdens de feestdagen onverhoopt met een verstopping in uw huis of bedrijf te maken krijgt, kunt u ons uiteraard bellen om het op te lossen. Wij zijn altijd bereikbaar en hebben 24 uur per dag, zeven dagen per week drie vakmannen stand-by staan. Ook tijdens feestdagen.

Maar een hoop gedoe kan worden voorkomen door te weten welk vuil wel en niet door de afvoer of het toilet mag worden gespoeld. Zo kan toiletpapier natuurlijk in het toilet. Vochtig toiletpapier eveneens. Maar babydoekjes, make-up doekjes en maandverband absoluut niet, want deze zijn niet afbreekbaar.

Wat betreft vloeibare resten, kan zuivel zoals melk en restjes frisdranken en wijn door de gootsteen worden gegoten. Yoghurt en vla niet, dikkere zuivelproducten dienen met verpakking en al in de vuilnisbak te worden gedeponeerd. Dat geldt eveneens voor frituurvet, vloeibare jus en braadboter. Vet stolt en dit kan op den duur alleen door een professioneel bedrijf worden verwijderd.

Wij wensen u fijne feestdagen!


Voorkomen is beter dan genezen

Datum: November 2016

Als huiseigenaar of bedrijfspandeigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor een hoop zaken in en om rondom het pand, zo ook voor het onderhoud van de riolering.

Wij adviseren u om die reden regelmatig het riool te laten inspecteren. Verstoppingen houden zich niet aan werkdagen en kunnen geheel onverwachts opduiken!

In praktijk is namelijk gebleken dat veel verstoppingen, storingen en grotere mankementen kunnen worden voorkomen door het laten uitvoeren van preventief onderhoud. Wij hebben de beschikking over uiterst moderne rioolservice camera’s die de leidingen zeer nauwkeurig kunnen inspecteren.

Bij preventief onderhoud worden leidingen nagelopen en indien nodig gereinigd. Hierdoor blijft de boel 24/7 perfect functioneren en bent u verzekerd van een langere levensduur van de riolering.

Neem gerust contact met ons op en wij informeren u vrijblijvend over de tarieven en voorwaarden.


Vaatwasser verstopt?

Datum: Oktober 2016

Werkt de vaatwasser niet meer zoals het hoort? Wordt het water niet meer weggepompt? Komt het spoelwater omhoog uit de afvoer bij het afpompen? Dan is er een grote kans dat er een verstopping zit in de afvoer van het apparaat.

Wij hebben ervaring in het oplossen van allerlei soorten verstoppingen. Ook wanneer het een verstopping van de vaatwasser betreft! Doordat niet iedereen de vaat goed afspoelt voordat het in de vaatwasser gaat, kunnen er etens / vetresten op verkeerde plaatsen in de vaatwasser terecht komen.

Wanneer u zelf de filters op verstopping en de afvoerslang op een mogelijke knik of deuk hebt gecontroleerd en het probleem niet is opgelost, raden wij u aan om contact op te nemen met een ervaren monteur. Wij zijn bekend met alle merken en staan 24 uur per dag voor u klaar.


Weg met nare geuren

Datum: September 2016

Het is niet prettig om thuis te komen in een woning welke niet fris ruikt. Soms wordt stank veroorzaakt door een verstopt riool. Het is echter niet altijd duidelijk waar de geur vandaan komt.

Zo kan het eveneens voorkomen dat er geen verstopping is, maar dat bepaalde delen van het huis alleen bij heftige wind of neerslag naar rioolgeur ruiken. Dit probleem kan zich zowel in oude als in nieuwbouw woningen voordoen.

Voor het laten lokaliseren van de stank kunt u het beste een specialist in de arm nemen. Grotere problemen kunnen namelijk worden vermeden door de stankoverlast al in een vroeg stadium te laten opsporen.

Wij zijn gespecialiseerd in zowel alle binnen- als buitenrioleringen. Daarbij beschikken wij over geavanceerd apparatuur en zijn wij op de hoogte van de laatste technieken om dergelijke situaties adequaat te analyseren. Uiteraard zullen wij het probleem daarna spoedig voor u oplossen middels een toepasselijke reiniging.


Vetput legen? Verplicht onderhoud

Datum: Augustus 2016

Een service die wij eveneens bieden is het plaatsen en legen van vetputten. Veel bedrijven die zich onder andere bezighouden met bereiding van warme voedselwaren dienen een vetafscheider of vetput te hebben. Ondernemingen die hieronder vallen zijn: restaurants, snackbars, hotels, ziekenhuizen, bejaardencentra en bedrijfskantines. Een vetput of vetafscheider is verplicht, omdat geloosd en stollend vet in de riolering tot verstoppingen kan leiden. Het is daarbij ongewenst om dergelijke vetten of oliën in de riolering te lozen. Het legen van de vetput bovendien regelmatig te gebeuren.

Wij kunnen u adviseren welke vetput er nodig is bij uw situatie en daarna kunnen wij deze plaatsen en van onderhoud voorzien. Minstens een keer per maand dient de vetput te worden geïnspecteerd en te worden geleegd.

Diverse bedrijven zijn mogelijk nog in het bezit van vetputten die voor 2006 zijn geplaatst. Deze voldoen echter niet meer aan de huidige eisen. Neem gerust contact op voor een advies en of inspectie van uw vetafscheider/ vetput.


Preventief reinigen

Datum: Juli 2016

Niemand staat te juichen wanneer men in de woning of het bedrijf met een verstopping te maken krijgt. Wanneer u het niet zo ver wilt laten komen, kunt u ons inschakelen voor het preventief laten onderhouden van het riool. Uw schoorsteen wordt immers toch ook regelmatig gecontroleerd.

Het rioolstelsel van een woning of het bedrijf hoeft over het algemeen niet jaarlijks preventief te worden onderhouden, maar door het bijvoorbeeld eens in de drie tot vijf jaar te laten doen, kan er een heleboel ellende worden voorkomen. Er zijn echter ook bedrijven waarbij het absoluut essentieel is om de riolering jaarlijks te laten controleren. Elk rioolstelsel heeft namelijk de vervelende eigenschap dat ze in de loop der tijd vervuild raakt. Regelmatig laten reinigen is eigenlijk vanzelfsprekend. Preventief onderhoud kan bovendien eventuele op komst zijnde verstoppingen opsporen en daardoor geheel voorkomen. Bij een dergelijk onderhoud wordt het rioolstelsel nagelopen en grondig gereinigd.

Wilt u de riolering preventief laten checken door ons? wij bespreken uw wensen en situatie graag persoonlijk om zo tot een passend voorstel te komen.


Zwembad aanleggen? Wij kunnen de graafwerkzaamheden verrichten

Datum: Juni 2016

Wat is er mooier dan op een heerlijke zomeravond in een zitkuil in uw tuin te zitten, of te genieten van het leven in en rondom een vijver in uw eigen tuin… of nog mooier, misschien wel zwemmen in een zwembad op uw eigen terrein?

Wellicht denkt u er over om de tuin binnenkort te verfraaien met een zitkuil, vijver of een zwembad, dan is het goed om te weten dat u niet zomaar moet beginnen met het graven van een kuil. Dergelijke klussen zijn er namelijk bij gebaat om van A tot Z nauwkeurig uitgevoerd te worden.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in rioolwerkzaamheden, maar wij hebben ook jarenlange ervaring wat betreft het deskundig aanleggen van vijvers en zwembaden. Wij hebben de beschikking over eigen graafmachines en helpen u graag als het gaat om graafwerkzaamheden in en om uw huis of bedrijf.


Tips voor de badkamer

Datum: Mei 2016

Het overkomt bijna iedereen weleens. Het water in de wasbak in de badkamer loopt niet meer zo vlot weg als normaal. De boel is verstopt. Vervelend! Oorzaken van een verstopping in de badkamer zijn meestal:

 • Opgehoopte zeep- en tandpasta resten
 • Haren in de afvoer
 • Onderdelen van badkamerproducten zoals dopjes van tandpasta of douchegels

Afvoerbuizen raken vervuild en uiteindelijk verstopt met alle gevolgen van dien. Het water loopt langzamer weg, soms borrelt het omhoog en er kan een vieze geur uit het putje komen.

Hieronder enkele tips om verstopping in de badkamer te voorkomen:

 • Controleer regelmatig de afvoerputjes en verwijder haren en andere resten
 • Spoel de afvoer regelmatig met kokend water met daarin een scheut schoonmaakazijn
 • Gebruik geen chemische middelen om verstoppingen op te lossen. Deze kunnen de leidingen beschadigen.

Mocht het niet lukken om de verstopping te verhelpen, dan zijn wij er om dit probleem snel en vakkundig op te lossen.


Verstoppingen kunnen deels worden voorkomen

Datum: April 2016

Problemen met de riolering zijn vervelend. Wij kunnen ze gelukkig voor uw oplossen. Wij blikken terug op ruim 20 jaar ervaring met allerlei soorten afvoeren en riolering in Rijnsburg en omgeving. Overal hebben wij een oplossing voor. Daarbij zijn wij ook gespecialiseerd in het vervangen van rioleringen en het opsporen en verhelpen van stank in uw huis of bedrijf. Verstoppingen kunnen echter nooit 100% worden voorkomen.

Om de kans op eventuele verstoppingen te minimaliseren, kunt u thuis de volgende tips in acht nemen:

 • Gooi afval in de afvalbak, niet in het toilet.
 • Dat geldt ook voor hygiënedoekjes, tampons en maandverband.
 • Gebruik niet overmatig veel toiletpapier en spoel altijd door.
 • Hou de sanitaire voorzieningen schoon. Leeg wasbakken en doucheputjes regelmatig.
 • Hou daken en goten schoon zo kunt u voorkomen dat bladeren en ander afval tot verstoppingen zullen leiden.

Rioolvliegjes in huis duidt erop dat er iets mis is met de riolering

Datum: Maart 2016

Ziet u ineens van die kleine vliegjes in huis die lichtgrijs van kleur zijn en die in de buurt van de gootsteen in de keuken, in de buurt van afvoerputjes of in de badkamer vliegen? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een lek of scheur in de riolering. U kunt dan beter direct een deskundige inschakelen, want een riool lek of scheur dient dringend hersteld te worden om erger te voorkomen. Wie hiermee wacht, loopt kans op een verstopping in de riolering.

De vliegjes zijn het gevolg van een drab die ontstaat door een lek of scheur in de riolering. Dat is een vieze sliblaag van zand en water. De larven van een rioolvlieg komen uit deze drab. Insecten die uit het riool komen kunnen bovendien een gevaar vormen voor uw gezondheid.

Met onze riool camera’s kunnen wij inspecteren waar het lek of de scheur zich in het riool bevindt en zo de problemen spoedig oplossen.


Dag rioolstank in huis of bedrijf, welkom frisse geur!

Datum: Februari 2016

Niets is vervelender dan thuiskomen en een muffe lucht ruiken. Thuis wilt u ontspannen en zich niet hoeven ergeren aan een onfrisse geur. Daarbij voelt zoiets, onhygiënisch, alsof er iets niet goed is met het riool. In de meeste gevallen wordt een dergelijk 'stankprobleem' door een breuk of lekkage veroorzaakt.

Een dergelijke complicatie kan eveneens in een bedrijf of restaurant voorkomen. Zonder dat u er bij stil staat, kan een 'stankprobleem' uw firma onbewust een slechte reputatie bezorgen.

In eerste instantie kan men uiteraard zelf op zoek gaan naar de locatie waar de onfrisse geur vandaan komt. Vervolgens spoelt u de boel goed door, maar dan nog bestaat er een grote kans dat de onfrisse geur blijft en/of dat de schade groter wordt. U kunt om die reden beter niet wachten, maar DS Rioolservice inschakelen, want wij kunnen dit probleem binnen korte tijd perfect voor u oplossen

wij werken met speciaal apparatuur en zijn in staat om allerlei soorten rioolgerelateerde stankproblemen vakkundig te elimineren.

September 2016: Weg met nare geuren!

Het is niet prettig om thuis te komen in een woning welke niet fris ruikt. Soms wordt stank veroorzaakt door een verstopt riool. Het is echter niet altijd duidelijk waar de geur vandaan komt.

Zo kan het eveneens voorkomen dat er geen verstopping is, maar dat bepaalde delen van het huis alleen bij heftige wind of neerslag naar rioolgeur ruiken. Dit probleem kan zich zowel in oude als in nieuwbouw woningen voordoen.

Voor het laten lokaliseren van de stank kunt u het beste een specialist in de arm nemen. Grotere problemen kunnen namelijk worden vermeden door de stankoverlast al in een vroeg stadium te laten opsporen.

Wij zijn gespecialiseerd in zowel alle binnen- als buitenrioleringen. Daarbij beschikken wij over geavanceerd apparatuur en zijn wij op de hoogte van de laatste technieken om dergelijke situaties adequaat te analyseren. Uiteraard zullen wij het probleem daarna spoedig voor u oplossen middels een toepasselijke reiniging.


Telefoon in gesprek en u wilt niet wachten?

Deze opties zijn alleen beschikbaar tijdens kantoor uren